Logo Roger KB

Klienti Rogera se postavili výzvě jménem COVID-19

Lucie Přikrylová
29. 4. 2020

Svět je vzhůru nohama. Zavřené školy, restaurace, povinné nošení roušek, zákaz shromažďování a spousta dalších restrikcí, které změnily život nás všech. A jak jsme na to my Češi zareagovali? Respektujeme pravidla a postavili jsme se čelem ke změně fungování trhu. Často jsme přeorientovali dosavadní směr podnikání a zaměřili se na to, čeho je nedostatek a co lidem v této zvláštní době pomůže nejvíce. Faktoringová společnost Roger si váží přínosu, který menší a střední podniky, a mezi nimi i firmy z řad jeho klientů, v této době přinášejí. Oceňujeme, jak na danou situaci zareagovali a pomáhají, kde je třeba. Některé z nich vám teď představíme blíže.

ALIS Tech distribuuje univerzální dezinfekci. Vyvinul také systém kontroly tělesné teploty

Vývojářská firma ALIS Tech současně s vyhlášením nouzového stavu v České republice změnila strukturu rozjetého byznysu a zaměřila se na produkty účinné v boji proti koronaviru. Konkrétně na tu nejzákladnější komoditu, která byla donedávna nedostatkovým zbožím. Řeč je o dezinfekci, kterou firma distribuuje dle oficiální receptury WHO. Dezinfekce je díky tekuté konzistenci vhodná jak na ruce, tak na dezinfekci povrchů. 

Kanystry s dezinfekcí na vlastní náklady obdarovali domovy seniorů, armády spásy, domovy pro ženy a matky samoživitelky a další. 

AlisTech - kontrola tělesné teploty

Jelikož je jedním z hlavních příznaků nákazy zvýšená teplota, vyvinul ALIS Tech systém FDS – Fever Detection System. Velké podniky díky této speciální kombinaci termo a RGB kamery na vzdálenost jednoho metru měří tělesnou teplotu svých zaměstnanců. Firmy tedy nemusí celoplošně zavírat výrobu, kvůli vysokému počtu zaměstnanců na pracovišti a ušetří náklady na mzdy spojené s pracovníky, kteří teploty kontrolují ručně.

Následně vývoj posunuli na další úroveň a přišli s řešením ve formě teplotních senzorů, které je možné umístit kamkoliv na tělo a teplota je tak snímána nepřetržitě. Senzory pomáhají odhalit zrádné SARS-CoV-2, u kterého teplota kolísá. 

Brněnská společnost MYJÓMI šije ochranné šátky

MYJÓMI družstvo invalidů je sociální podnik, který zaměstnává více než 400 osob se zdravotním postižením. Zaměstnanci jsou často lidé se smyslovým, tělesným, mentálním či kombinovaným hendikepem nebo také osoby s dlouhodobým onemocněním a sníženou imunitou například po rakovinách či transplantacích. COVID-19 představuje pro řadu z nich velké riziko.

Nedostatek roušek a respirátorů na trhu spolu s touhou vytvořit ochranu vhodnou pro rizikové skupiny občanů vedl ke změně výroby na šicích dílnách v MYJÓMI. Pod rukama švadlenek se zdravotním postižením se zrodil nový produkt s názvem Betelné šátek. Jedná se o ochranný respirační šátek s filtrem z nanomateriálu, který zachytí až 95 % prachových částic, alergenů, bakterií a virů, čímž zajišťuje ochranu dýchacích cest na úrovni FFP2. Oproti textilní roušce propouští mnohem více kyslíku, a proto je vhodnou volbou pro astmatiky, alergiky a další osoby s dýchacími obtížemi. 

Na www.betelnesatky.cz si můžete vybrat hned z několika barev pro děti i dospělé. 

MYJÓMI - Betelné šátek

Chráněná dílna Lilacosta vyrábí přírodní levandulovou dezinfekci

Společnost Lilacosta zaměstnává přes 90 % osob se zdravotním postižením a zaměřuje se na prodej kosmetických produktů z přírodních ingrediencí. V jejich stálé nabídce najdeme šumivé bomby, koupelové soli nebo květové vody. Vzhledem k aktuální situaci se firma rozhodla vyrobit vlastní dezinfekci pro své zaměstnance.

Při výrobě se mimo účinnosti Lilacosta zaměřila na aroma a péči o pokožku. Proto najdete ve spreji spolu s vysokým obsahem alkoholu i pečující esenciální levandulový olej. Celý proces od výroby roztoku po plnění a polepování lahviček probíhá ručně.

Lilacosta - dezinfekční sprej

Z finálního produktu byli zaměstnanci nadšení a zájem byl tak velký, že Lilacosta přípravek registrovala jako kosmetický produkt a začala ho nabízet ke koupi. Nyní společnost distribuuje stovky kusů týdně. Obdarovala město Miroslav, organizaci Srdce v domě a kožní ambulanci Dětské nemocnice v Brně. I Platební instituce Roger, která se zabývá faktoringem (postoupení pohledávky), měla možnost dezinfekci vyzkoušet a kancelář provonělo uklidňující aroma levandule, což v tuto dobu opravdu přijde vhod! 

GRiT nabízí zdarma systém na schvalování faktur. Zrychlil také aktivaci systému LOKiA

Nejen naši klienti, ale i náš technologický partner GRiT se zapojil do pomoci firmám. Zareagoval na současný přesun operací do digitálního světa. A to tak, že zdarma dočasně nabízí systém elektronického schválení faktur. Zaměstnanci tak kvůli těmto operacím nemusí dojíždět do kanceláře a vše vyřídí z bezpečí svého domova. Zároveň mají administrativní pracovníci všechny faktury přehledně na jednom místě, kde mohou sledovat jejich stav i to, kdo je zodpovědný za jejich schválení. Nemusí tak nic dohledávat různě v e-mailech nebo kancelářích.

GRiT - systém LOKiA

Ne všechna zaměstnání je však možné vykonávat z domu. Příkladem jsou e-shopy a jejich zaměstnanci, u kterých poptávka výrazně stoupá a dosahuje úrovně srovnatelné s obdobím předvánoční špičky. Počet zaměstnanců ve skladech je ale v důsledku pandemie často nižší. GRiT tyto firmy podporuje prostřednictvím cloudového systému řízeného skladu LOKiA, který automatizuje příjem i výdej objednávek nebo zrychluje proces vychystání objednávky, a tím tak usnadňuje práci skladníkům. GRiT zavádí tento systém během pár dní, proto dokáže s velkým nárůstem poptávky rychle pomoci. 

Od roku 2013 spojuje platební instituce Roger investory se společnostmi a nabízí službu faktoring a forfaiting, neboli prodej faktur. Posláním Rogera je, aby si podnikatelé nemuseli dělat starosti s dlouhými splatnostmi, měli dostatečné cash flow a mohli se soustředit na rozvoj svého podnikání. To je možné díky unikátní a Českou národní bankou licencované investiční platformě. 

© 2023 Platební instituce Roger a.s.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram