Logo Roger KB

Alza.cz spouští pro dodavatele službu Alza Invoice Financing

Lucie Přikrylová
16. 10. 2019

Praha, 2. 4. 2019 – Společnost Alza.cz a. s. připravila ve spolupráci s Platební institucí Roger zajímavý finanční produkt pro zrychlenou úhradu faktur, tzv. Alza Invoice Financing. Ten umožní menším dodavatelům získat 75 % z fakturované částky už do 3 pracovních dnů.


Firma chce zákazníkům i nadále nabízet co nejširší portfolio kvalitních produktů – zboží nejen velkých zavedených značek, ale i drobných či rodinných firem. Ty ovšem velmi často řeší svízelný přístup k pracovnímu kapitálu. Z důvodu zrychlení finančního toku tak pro ně Alza vytvořila ve spolupráci s faktoringovou společností Roger speciální finanční službu Alza Invoice Financing (AIF). Díky ní dojde doslova na pár  kliknutí k uhrazení části faktur ve zrychleném režimu (bez nutnosti osobní návštěvy banky) – a to už do 3 pracovních dnů, místo běžné splatnosti. Firmy tak mohou lépe optimalizovat své cash flow.

„Službu jsme úspěšně otestovali ve spolupráci s prvními dodavateli zboží a setkali se s velmi pozitivní reakcí. Nyní novinku nabízíme i ostatním v rámci ČR a Slovenské republiky. Do budoucna bychom ji rádi rozšířili i na dodavatele služeb,“ uvedl Jiří Ponrt, finanční ředitel Alza.cz.

 „Jsme velice rádi, že jsme tuto zásadní inovaci spustili s jedničkou na e-commerce trhu v tak krátké době, což umožnila především jednoduchá technologická integrace našeho produktu do podnikových systémů Alzy," řekl Adam Šoukal, CEO Platební instituce Roger a. s.

75 procent faktury do 3 dnů

Vše běží na platformě Roger. Dodavatel v rámci prvního přihlášení podepíše elektronicky rámcovou smlouvu. Následně si už jen vybere on-line, které z daňových dokladů vystavených Alze chce proplatit ve zrychleném režimu. Faktury jsou do systému nahrány automaticky skrz EDI platformu ORION. Podepsání rámcové smlouvy dodavatele k ničemu nezavazuje. Vybere-li si obchodní partner faktury k zrychlenému proplacení, dostane uhrazeno 75 % hodnoty už do 3 dnů. Zbylých 25 % pak v původně stanoveném datu splatnosti z důvodu případných zápočtů, vratek či reklamací. Skonto se odvíjí od délky zkrácení splatnosti, kupříkladu u dvouměsíční splatnosti je skonto za zkrácení splatnosti 1,05 % z faktury.

Díky službě Alza Invoice Financing si mohou i menší dodavatelé rychle, levně a maximálně jednoduše financovat své faktury před splatností, neboť jim pomáhá optimalizovat cashflow (splatnost si nastaví podle vlastních potřeb) a posiluje jejich vlastní byznys (nemusí operovat s rezervami, zálohami nebo se dokonce zadlužovat). Zároveň služba dodavatele nenutí k žádné exkluzivitě, minimálnímu objemu ani nevyžaduje žádné prokazování finančního zdraví společnosti nebo potvrzení dodání zboží. Vše je doslova na pár kliků.

Více informací zde.

Od roku 2013 spojuje Platební instituce Roger investory se společnostmi a nabízí službu faktoring neboli postoupení pohledávky. Posláním Rogera je, aby si podnikatelé nemuseli dělat starosti s dlouhými splatnostmi, měli dostatečné cash flow a mohli se soustředit na rozvoj svého podnikání. To je možné díky unikátní a Českou národní bankou licencované investiční platformě.

© 2023 Platební instituce Roger a.s.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram