Logo Roger KB

Adam Šoukal - jaká je budoucnost fintechu?

Lucie Přikrylová
10. 1. 2019

Spoluzakladatel a CEO Platební instituce Roger, Adam Šoukal, se v jednom z nejobsáhlejších rozhovorů rozpovídal nejen o tom, jaká je budoucnost fintechu. V článku se dozvíte, jak vůbec funguje Platba od Rogera a jaký byl důvod jejího vzniku. Rozpovídal se také o tom, jakou volnost Platba pro podnikatele znamená. Financování je totiž bezdluhové a tím pádem se firma využívající tuto službu nezadlužuje.


Řeč byla i o dnes velmi diskutovaném směrnici PDS2, díky které firmy mohou mít přístup k účtům třetích stran. Co zisk licence PSD2, o kterou Roger zažádal začátkem roku 2018, bude v praxi znamenat a jak to změní český bankovní trh. Šoukal vidí budoucnost ve spolupráci bank a fintechů. V jeho představách budou banky poskytovat infrastrukturu a o kontakt se zákazníkem se budou starat nově vzniklé fintechy.


Rok 2019 se pak ponese ve znamení expanze. Nejprve faktoringová společnost Roger plánuje expandovat na Slovensko, později Polsko. "Aktuálně žádáme o Polsko a Slovensko. Hotoví bychom měli být v prvním kvartálu příštího roku." potvrzuje Šoukal.

Adam Šoukal - budoucnost fintechu

Od roku 2013 spojuje Platební instituce Roger investory se společnostmi a nabízí službu faktoring (postoupení pohledávek). Posláním Rogera je, aby si podnikatelé nemuseli dělat starosti s dlouhými splatnostmi, měli dostatečné cash flow a mohli se soustředit na rozvoj svého podnikání. To je možné díky unikátní a Českou národní bankou licencované investiční platformě. 

© 2023 Platební instituce Roger a.s.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram